Cena za hodinu parkovania v centre mesta zostáva nezmenená

30.01.2008 Prešov

Prešov 30. januára (TASR) - Za hodinu dočasného parkovania osobného auta v centre Prešova, v tzv. zóne I, sa bude naďalej platiť 10 Sk.
Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré dnes schválili poslanci tunajšieho mestského zastupiteľstva (MsZ).
Cena sa týka tých parkovísk, ktoré sú na mestských pozemkoch a príjem z výberu poplatku plynie do mestskej pokladne. VZN začne podľa predkladateľa náčelníka mestskej polície Jána Andrejka platiť po 15 dňoch od jeho schválenia.
Podľa VZN v tzv. zóne I vyjde hodina parkovania auta pozdĺž komunikácie na 30 Sk, ročná vyhradzovania záberová karta na 30 000 Sk, ročná neprenosná záberová karta na 8 000 a ročná prenosná záberová karta na 10 000 Sk. V tzv. zóne II sú poplatky približne o polovicu nižšie. V porovnaní s doteraz platnými cenami - až na niekoľko výnimiek - zostávajú na rovnakej úrovni.
Andrejko uviedol, že úpravou doteraz platného VZN reagujú na zmenu legislatívy od 1. decembra 2007 a pojem parkovné sa v novom VZN chápe ako nájomné, resp. cena za službu, ktorou je odplatné užívanie parkovacieho miesta.
 

Vyberte región

mark